KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20170131

Ambil Manafaat Kesesakan di Lebuhraya dengan promosi jalan kampungAmbil Manafaat Kesesakan di Lebuhraya dengan promosi jalan kampung

Kalau saya ada syarikat atau agensi sendiri atau ada dana, saya akan ambil beberapa orang pelajar latihan industri dalam bidang IT, pelancongan, pengurusan masjid, kulinari untuk membuat satu laman web, page atau apa-apa yang berkaitan yang memberi kemudahan kepada pengguna jalanraya mencari laluan alternatif dengan mudah yang melalui jalan-jalan persekutuan, jalan-jalan kampung untuk mengelakkan kesesakan di lebuhraya di musim cuti perayaan.

Laluan-laluan alternatif ini akan diberi nama Laluan Mesra Pengguna, Mesra Ibadah, Mesra Rehat, Mesra Makan dan sebagainya. Di mana akan di promosi masjid-masjid serta surau-surau yang mesra ibadah. Pengguna yang menggunakan kemudahan masjid dan surau ini adalah digalakkan memenuhkan tabung masjid dan surau yang mesra pengguna ini.

Manakala pengurusan masjid dan surau yang bijak pula, akan menjadikan masjid dan surau mereka mesra bukan sahaja kepada umat Islam bahkan kepada orang bukan Islam dengan peraturan asas orang bukan Islam menggunakan kemudahan awam di masjid serta surau.

Mana-mana peniaga yang ingin mempromosi di Laluan Mesra Pengguna dalam laman web, App, Page, Twitter dan sebagainya ini akan dikenakan bayaran yang berpatutan.

Dengar cerita pejabat pelancongan dalam negeri semua dah tutup, inilah masanya rakyat mempromosi rakyat.

Tiada ulasan: