KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20150819

Lawan tiga penculikJenayah di mana-mana, bila-bila masa, siapa-siapa boleh menjadi mangsa

Lawan tiga penculik
Harian Metro 19 Ogos 2015 


Sungai Petani: Seorang lelaki beraksi bagaikan hero ketika menyelamatkan kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun yang bergelut dengan tiga lelaki dalam cubaan culik di Jalan Sekolah Kebangsaan Sungai Pasir, di sini, semalam.

Kejadian dipercayai berlaku jam 7 pagi ketika kanak-kanak terbabit yang juga anak tunggal dikatakan ke padang berhampiran rumahnya untuk mengutip batu bagi aktiviti di sekolah sebelum dihampiri lelaki berusia 20-an yang datang menaiki van.

Ibu mangsa yang mahu dikenali sebagai Aini, 30, berkata, anaknya memaklumkan ketika leka mengutip batu, tiba-tiba lelaki datang menghampiri lalu menarik lengannya dengan kuat.

“Ketika itu, berlaku pergelutan antara anak saya dengan lelaki terbabit sebelum muncul lelaki berusia 30-an menaiki motosikal datang membantunya.

“Anak saya memberitahu lelaki yang membantunya turut dihalang dua lelaki berusia 20-an yang berada di dalam van berwarna putih dengan menggunakan parang dan ketika itu, anak saya mengambil kesempatan melarikan diri,” katanya ketika dihubungi, di sini.

Tiada ulasan: