KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20151112

Ramai yang minta bantuan selesai pinjaman Ah LongRamai juga yang tanya saya macamana nak selesai pinjaman Ah Long. Terus terang saya katakan, saya dan rakan-rakan tidak dapat hendak membantu mereka untuk menyelesaikan pinjaman mereka. Apa yang kami boleh bantu ialah sekiranya mereka tiada bekalan makanan, perlukan perbelanjaan pengangkutan untuk mendapatkan rawatan, sedikit bil api air tertunggak, bayar yuran sekolah anak dan sebagainya bolehlah kita pakat-pakat dengan kawan-kawan kumpul duit.

Ada yang mengadu dia cuma pinjam Ah Long RM7,000 , tapi bunga saja setiap bulan RM500, kalau nak selesai bayar pinjaman Ah Long perlu bayar setiap bulan pokok RM800, tanpa ada lewat atau tertangguh. Sekiranya dia tak bayar pokok RM800 secara tetap setiap bulan, selamanya dia akan bayar RM500 setiap bulan, sehinggalah dia dapat bayar pokok RM800 secara tetap setiap bulan.

Saudara mara, rakan taulan, jiran tetangga memang susah kita nak minta pinjaman atau beri pinjaman. Siapa yang ada buat pinjaman pada orang lain, pandai-pandailah mengurus kewangan. Bersyukurlah sekiranya ada yang membantu kita beri pinjaman, jangan ambil kesempatan atas bantuan orang lain, kerana mereka yang meminjam dari Ah Long sudah terjebak dalam beban hutang yang bertimpa-timpa, tiada kesudahan.

Tolonglah rakan-rakan, teman-teman, saudara-saudara, jiran-jiran tak kira apa bangsa di luar sana, tolong, tolong jangan buat pinjaman Ah Long. Kalau ada tanah, ada kereta, ada motosikal dan sebagainya lebih baik jual dari buat pinjaman Ah Long. Lebih baik minta sedekah dari buat pinjaman Ah Long. 4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sesiapa ada masalah hutang along sila hubungi PPIM. berurusan sendiri terus dgn along jangan harap nak selesai.

Augustine Junio berkata...


Adakah anda fikir mendapat pinjaman? Adakah anda serius memerlukan pinjaman segera untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda dalam hutang? Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda, kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman komersial dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan faedah 2% untuk maklumat lanjut sila hubungi kami melalui e-mel (augustinejunio@gmail.com)

Augustine Junio berkata...


Assalamu'alaikumwr wb, saya ingin mencadangkan organisasi pinjaman Islam yang tulen yang saya dapati secara online untuk semua saudara Muslim yang mencari pinjaman cepat untuk menyelesaikan masalah segera. Saya mendapat pinjaman daripada mereka bulan lalu. Saya tahu bahawa terdapat banyak penipu dalam talian. Tetapi saya diarahkan kepada mereka oleh adik saya yang juga mendapat pinjaman daripada mereka. Sebelum saya menghubungi mereka untuk pinjaman, saya juga melakukan banyak penyelidikan tentang mereka dan mendapati bahawa mereka adalah tulen. Jadi saya memohon cagaran pinjaman tanpa jaminan dengan mereka. Mereka menyediakan pinjaman mengikut undang-undang dan peraturan Islam. Tiada kos tersembunyi. Anda harus dapat menjamin mereka bahawa anda akan membayar balik pinjaman. Ini semua yang mereka perlukan daripada anda. Saya ingin mencadangkan semua orang Islam sejati untuk menghubungi mereka. emel mereka di (augustinejunio@gmail.com)

Gloria S berkata...

SYARIKAT PINJAMAN GLORIA S
Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang untuk mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberikan kredit kepada orang yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, GLORIA S LOAN COMPANY menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi GLORIA S LOAN COMPANYc gloriasloancompany @ gmail .com / Number Whatpp: + 1 (267) 527-9742
PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
1) Nama penuh: ............
2) Jantina: .................
3) Umur: ........................
4) Negara: .................
5) Nombor Telefon: ........
6) Kerja: ..............
7) Pendapatan: ......
8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
9) Tempoh pinjaman: ...............
10) Alasan pinjaman: ...........
11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........